Ons bedrijf

Ons bedrijf  – Shiitake kwekerij Masselink

 

Shiitake kwekerij Masselink is gespecialiseerd in het kweken van biologische shiitake. De shiitake wordt gekweekt via een unieke en biologische kweekwijze. Het grootste deel van de shiitake wordt geleverd aan groothandels.

Daarnaast is de shiitake dagvers verkrijgbaar op de kwekerij. Niet alleen de shiitake zelf, maar ook verwerkt in ambachtelijk gemaakte producten. De samenwerking tussen verschillende streekproducten leiden tot heerlijke shiitake producten, met ingrediënten uit de nabije omgeving.

De producten worden op de kwekerij verkocht, via de webshop, maar ook bij streekwinkels in de omgeving.

Tijdens rondleidingen over de kwekerij kunnen bezoekers de kweekwijze van de shiitake bekijken. Na afloop kan de shiitake geproefd worden is ons speciaal ingerichte ontvangstruimte. Rondleidingen zijn mogelijk tot 70 personen. Kleinere groepjes kunnen de kweekwijze bekijken via een tv scherm in ‘Het kleinste winkeltje van Twente’.


Zakelijke markt

Wij streven ernaar om onze klanten te voorzien van kwalitatief hoogwaardige producten. Wij selecteren alleen de beste shiitake voor u en bieden de paddenstoel het hele jaar door, dagvers aan.

Hierbij besteden we veel aandacht aan het milieu, wij hebben een EKO-certificaat en voldoen aan de  aan de Europese wettelijk gestelde normen voor ecologische producten en productiemethoden.  Hierbij maken we gebruik van zonne-energie en produceren we nauwelijks restafval.

Via de Fair Produce certificaat laten we zien dat we een sociaal personeelsbeleid voeren en dat we aan alle eisen voor werknemers voldoen.

Voor grootafnemers hanteren we speciale prijzen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Via de Twentse Streekproducten Organisatie wordt er geleverd aan horeca in de buurt.


Geschiedenis Shiitake kwekerij Masselink

Sinds 2007 werd het roer volledig omgegooid. Voor 2007 was Shiitake kwekerij Masselink nog actief in de pluimveesector. Wegens het ontbreken van uitbreidingsmogelijkheden moest er een keuze gemaakt worden: een bedrijfsomschakeling of verhuizen. Verhuizen was geen optie, er moest gezocht worden naar een andere oplossing.

Na een lange zoektocht naar een nieuw en bijzonder product werd er gekozen voor de shiitake. Deze paddenstoelsoort is niet alleen erg smaakvol, maar heeft ook een bijzondere teelt. In Nederland wint de shiitake langzaam terrein, maar is in veel landen al erg bekend vanwege haar geneeskrachtiger werking. Bovendien is de paddenstoel veelzijdig te gebruiken in de keuken.

Ondertussen heeft Shiitake Kwekerij Masselink voet aan wal gevonden en wordt er geleverd in heel Nederland. Niet alleen voor de zakelijke klanten, maar ook voor particuliere klant.

 

 


Heeft u vragen over de shiitake of onze producten?

Wij helpen u graag. Laat hier uw reactie achter.