Shiitake & Gezondheid

De geneeskrachtige werking van shiitake

 

Naast het feit dat shiitake erg lekker is, heeft het ook een geneeskrachtige werking. De shiitake bevat vitamine B1, B2, B12 en C. Een goede vleesvervanger, de paddenstoel is immers heel eiwitrijk. Shiitakes zijn zeer geschikt voor een gezond en vetarm eetpatroon. Ze bevatten vrijwel geen calorieën en geen vetten.

Bloeddruk en cholesterol verlagend

De Shiitake paddenstoel heeft een positieve werking op het voorkomen van ziekten die veroorzaakt worden door cholesterol De shiitake werkt bloedzuiverend, bloeddruk en cholesterol verlagend. Een paar voorbeelden hiervan zijn onder andere: hoge bloeddruk, suikerziekten en galstenen.

Shiitake voor een verbeterd immuunsysteem

Diverse onderzoeken tonen aan dat shiitake goed werkt tegen bacteriën, virussen en schimmels. Ons immuunsysteem wordt verbeterd door het eten van de shiitake. De stoffen in shiitakes zijn in staat om bij te dragen aan de genezing van ziekten die veroorzaakt zijn door virussen. Naast China en Japan, krijgt de farmaceutische industrie in het Westen steeds meer aandacht voor haar natuurlijke geneeskrachtige werking.

Shiitake en kanker

Shiitake kan helpen bij kanker. De stof Lentinan wordt sinds vele jaren klinisch gebruikt in Japan en China, waar het de levensverwachting van kankerpatiënten blijkt te verhogen (Furue 1981, Taguchi 1985). Nieuwe onderzoeken moeten nog uitwijzen of de shiitake 100% helpt bij het bestrijden van kanker.

 


Meer informatie over de geneeskrachtige werking van de shiitake? Lees meer >