Rondleiding kwekerij Emsflower & Shiitake kwekerij Masselink

Rondleiding XXL tuincentrum Emsflower & Shiitake kwekerij Masselink

Vlak over de grens bij Oldenzaal is de grootste kwekerij van Europa gevestigd: Emsflower! Samen met een rondleiding bij shiitake paddenstoelenkwekerij Masselink beleeft u een leuke dagje uit!

 

Emsflower-Rondleiding

Erlebnispark Emsflower in Emsbüren

Ongeveer 40 minuten rijden van shiitake kwekerij Masselink is de grootste kwekerij van Europa gevestigd. Hier worden per jaar ruim 500 miljoen perk-en potplanten gekweekt. Het park is op eigen gelegenheid te bezoeken, maar leuker is om een kijkje achter de schermen te nemen door een rondleiding over de kwekerij te volgen.

U kunt bij Emsflower kiezen uit verschillende rondleidingen:

 

-Keuze 1: Rondleiding ‘Bloemenpracht’
Tijdens de rondleiding ‘Bloemenpracht’ krijgt u alles te weten over het bedrijf. Zo wandelt u door de tropische-en cactustuinen, de showkas en via een 300 meter lange loopbrug bekijkt u de productiehal van bovenaf. U krijgt tekst en uitleg hoe het er in de grootste kwekerij van pot-en perkplanten aan toe gaat.Rondleiding-Emsflower-kwekerij

-Keuze 2: Rondleiding ‘Productie en techniek’
Wilt u de technische kant van het bedrijf leren kennen, dan volgt u de rondleiding ‘Productie en techniek’. U krijgt de tropische-en cactustuinen te zien, de showkas en natuurlijke de productiehal. De nadruk bij deze rondleiding ligt op de wetenswaardigheden over productie, logistiek, bedrijfsvoering en energie van de kwekerij.

Rondleiding-Emslower-Vlindertuin-Keuze 3: Rondleiding ‘Wondere wereld van vlinders’
Naast een bezoek van de tropische-en cactustuinen, de showkas en de productiehal neem je een bezoekje aan de vlindertuin. U krijgt informatie over de prachtige vlinders en de bijzondere bloemen die het park kent.

 

Afsluitend deze rondleiding is het mogelijk om vrij rond te kijken in het tuincentrum en om een hapje te eten in het restaurant.

 

Shiitake paddenstoelenkwekerij Masselink in Tilligte (vlakbij Ootmarsum)

Rondleiding-shiitake-kwekerij-masselinkOngeveer 40 minuten rijden komt u in Tilligte, waar Shiitake kwekerij Masselink de exotische paddenstoel shiitake kweekt. Shiitake komt van oorsprong uit de Aziatische landen. Slechts enkele kwekerijen in Nederland verbouwen de lekkernij. Naast de smaak, wordt de shiitake ook geroemd wegens haar geneeskrachtige werking.

Tijdens de rondleiding wordt u ontvangen met een kop koffie of thee en wordt er vertelt over het ontstaan van de kwekerij. Vervolgens kunt u in twee verschillende schuren met eigen ogen zie hoe de shiitake paddenstoel gekweekt wordt. Na de rondleiding kunt u de shiitakes proeven met een kop ‘Tilgte’ shiitakesoep en heeft u de mogelijkheid om diverse shiitake producten te kopen.

 

Vragen of reserveringen

Rondleiding en kosten zijn op aanvraag. Voor vragen of reserveringen bel 06-30572157 of vul hieronder het formulier in. Wij nemen vervolgens contact met u op.

    Uw naam:

    Uw e-mailadres:

    Uw telefoonnummer:

    Uw bericht: