Rondleiding over onze paddenstoelen kwekerij!

Let op; wegens grote drukte van de kweek geven we op dit moment geen/nauwelijks rondleidingen. De kwekerij bezoeken en de kweek via een TV-scherm bekijken is wel mogelijk.

Kom langs in het Twentse dorpje Tilligte (vlakbij Ootmarsum) om het geheim van Tilligte bekijken. Achter bossen en weilanden verschuilt zich een kwekerij waar iets gekweekt wordt, dat van nature alleen in de Aziatische landen groeit: de shiitake paddenstoel!

Unieke kweekwijze

De shiitake is wereldwijd een veel gegeten paddenstoel, die in ons land nog relatief onbekend is, maar snel terrein wint. Waar vroeger de shiitake nog alleen gedroogd verkrijgbaar was, zijn er tegenwoordig enkele kwekerijen in Nederland die zorgen dat de shiitake ook in Nederland vers gegeten kan worden. Eén van de shiitake kwekerijen is in Tilligte, waar wij kweken via een unieke en verrassende methode. En dat willen wij u graag laten zien!

Uitleg over de kwekerij & kweekwijze

Op onze kwekerij kunt u tot 70 personen een rondleiding volgen. Wij ontvangen u in onze ontvangstruimte met een kopje koffie of thee. Wij vertellen u in de tussentijd over het ontstaan van ons bedrijf, de omschakeling van een pluimveebedrijf naar shiitake kweker. Vervolgens kunt u in twee verschillende schuren met eigen ogen zien hoe de shiitake paddenstoelen groeien.

Na afloop

Na de rondleiding kunt u de shiitakes proeven met een kop ‘Tilgte’ shiitakesoep. De shiitake paddenstoel is niet alleen erg gezond, maar ook erg lekker. U heeft de mogelijkheid om meer dan 20 verschillende shiitake producten te kopen. Veelal ambachtelijk gemaakt met de hulp van verschillende streekproducenten uit de buurt.

Bij ons zijn meerdere arrangementen mogelijk. Kijk ook eens naar de Smaakvolle toertocht i.c.m. Landgoed Kaamps en Pannenkoekhoes de Stroper. Bekijk hieronder onze arrangementen of laat uw gegevens achter. Natuurlijk kunt u ook bellen: 0630572157. Rondleidingen over onze kwekerij zijn alleen op afspraak.

Let op; wegens grote drukte van de kweek, geven we op dit moment geen rondleidingen meer. De kwekerij bezoeken en de kweek via een TV-scherm bekijken is wel mogelijk.


Lees hier meer over onze arrangementen of reviews:

Arrangementen en prijzen Reviews