Smaakvolle toertocht

Smaakvolle toertocht door het Twentse landschap

Volg een smaakvolle toertocht door het Twentse landschap, met als tussenstop drie ambachtelijke bedrijven. Beleef een leuk dagje met een bezoek aan Landgoed Kaamps in Deurningen, Pannenkoekhoes de Stroper in De Lutte en paddenstoelenkwekerij Masselink in Tilligte.

 

Smaakvolle-toertocht-Twente

Pannenkoekhoes De Stroper

Net buiten Oldenzaal, in De Lutte, maakt Pannenkoekhoes De Stroper heerlijke pannenkoeken bereid op ambachtelijke wijze. De menukaart is zeer uitgebreid en er wordt gewerkt met verse ingrediënten. Speciaal voor de toertocht; het Stropersmaal. Bij het Stropersmaal kunt u zelf uw pannenkoek beleggen met verschillende heerlijke warme en koude gerechten. Voor de kinderen is er zowel binnen als buiten vertier, binnen is er een speelhoek en buiten een speeltuin.

Stopersmaal inclusief drankje vanaf € 12,75 p.p. 

Landgoed-Kaamps-ToertochtLandgoed Kaamps kaas-en zuivelboerderij

In Deurningen kunt u bekijken hoe er op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt op een modern boerenbedrijf. U kunt met ogen zien hoe kaas wordt gemaakt. Het hele proces wordt aan u uitgelegd, van koe tot kaas. Ook heeft u de mogelijkheid om yoghurt, melk, karnemelk en allerlei soorten kaas te kopen, gemaakt van het melk van eigen koeien.

Rondleiding incl. koffie/thee vanaf € 5,25 p.p. (duur 2 uur)

 

Shiitake paddenstoelenkwekerij MasselinkShiitake-rondleiding-toertocht

Shiitake kwekerij Masselink kweekt de exotische paddenstoel shiitake. Shiitake komt van oorsprong uit de Aziatische landen. Slechts enkele kwekerijen in Nederland verbouwen de lekkernij. Naast de smaak, wordt de shiitake ook geroemd wegens haar geneeskrachtige werking. Tijdens de rondleiding wordt u ontvangen met een kop koffie of thee en wordt er vertelt over het ontstaan van de kwekerij. Vervolgens kunt u in twee verschillende schuren met eigen ogen zie hoe de shiitake paddenstoel gekweekt wordt. Na de rondleiding kunt u de shiitakes proeven met een kop ‘Tilgte’ shiitakesoep en heeft u de mogelijkheid om diverse shiitake producten te kopen.

Rondleiding incl. koffie/thee + shiitakesoep vanaf € 7,50 p.p. (duur 2 – 2,5 uur)

 

Meer weten? Neem gerust contact met ons op:

Vul onderstaand formulier in of bel 0630572157.

    Uw naam:

    Uw e-mailadres:

    Uw telefoonnummer:

    Uw bericht: