Tour de boer

Tour de boer – 10 juni 2018
Open-dag-shiitake-kwekerij

Zondag 10 juni 2018 openen wij de deuren van onze paddenstoelenkwekerij. Tijdens de Tour de boer, als onderdeel van Ootmarsum Culinair, kun je met de oldtimerbus of per fiets ook onze kwekerij bezoeken.

Op onze kwekerij laten we je zien hoe de shiitake paddenstoelen via een unieke wijze wordt gekweekt. Natuurlijk kun je ook de shiitake proeven.  Shiitake kwekerij Masselink is één van de weinige shiitake kwekerijen in Nederland.

Via de oldtimerbus of per fiets kom je ook langs andere streekproducenten. Zo kom je langs de Witte Raaf, waar verse en biologische groenten gekweekt worden. Het volgende adres, Erve Elferman, heeft zich gespecialiseerd in hoogwaardig rundvlees. De boerderij beschikt over een ambachtelijke slagerij en een keuken waar diverse vleesgerechten worden bereid en verpakt. Ook bezoek je Buffalo Farm Twente waar buffels en koeien opgroeien en gemolken worden.

Je leest hier meer over de fietsroute. Over de Tour de boer per oldtimerbus lees je hier meer.

Als onderdeel van Ootmarsum culinair

Tijdens het 2e weekend van juni wordt het sfeervolle kerkplein van Ootmarsum omgetoverd tot een levendige ‘Piazza Cucina’. Tal van lokale restaurateurs serveren vanuit hun eigen pagodetent de heerlijkste, originele gerechten, met zorg bereid uit lokale duurzame producten. Ook een winegallery met biologische wijnen zal niet ontbreken. … dus kom gezellig samen met je familie, vrienden of buren genieten van de culinaire hoogstandjes in een sfeervolle ambiance!

 

Graag tot ziens!